Header_1920_03.jpg Header_1920_07.jpg Header_1920_08.jpg Header_1920_02.jpg Header_1920_01.jpg Header_1920_11.jpg Header_1920_04.jpg Header_1920_06.jpg Header_1920_05.jpg Header_1920_09.jpg Header_1920_10.jpg
Nieuwsafbeelding

Mijn eerste ervaringen op Laren...

12-11-2019  | 
Mijn eerste ervaringen op Laren
 
Nu het eerste deel van de veldcompetitie er bijna op zit deel ik graag met alle leden mijn eerste bevindingen.
 
Lopen alle trainingen als een speer? Nee! Waar heeft dat mee te maken? De kwaliteit van de trainingen moet omhoog. Dit willen we in de toekomst graag doen door meer professionele trainers op het veld te krijgen. Dit in combinatie met het opleiden van onze eigen trainers door het aanbieden van cursussen, zou moeten gaan leiden naar een hoger niveau. De vraag rijst nu uiteraard waarom dat dan nog niet gebeurd is? Doordat alle professionals al waren voorzien voor dit seizoen. Voor aankomend seizoen zijn we reeds bezig om onze contacten aan te boren. Ik houd een ieder op de hoogte van de voortgang!
 
Maar…., wat gaat er al wel goed?
1. Fysieke training wordt aangeboden bij de jongste jeugd op de vrijdag als onderdeel van de training.
2. Fysieke training wordt afgestemd op de individuen binnen tophockey.
3. Fysieke training wordt aangeboden voor de D1 en C1 teams en na de winterstop ook voor de tweede teams binnen die categorie.
4. De mogelijkheid om fysieke training te krijgen binnen de teams vanaf D3 is in gang gezet.
5. Er zijn steeds meer teams die een trainer/coach hebben.
6. Vanuit tophockey ontstaat er steeds meer bereidheid om trainingen te verzorgen. 
7. Het inbouwen van motoriek door het aanbieden van andere oefeningen dan hockeyoefeningen vindt zijn beslag, binnen de jongste jeugd.
8. De prioriteit van het aanleren van basistechnieken krijgt steeds meer vorm.
9. Binnen de jeugdopleiding wordt er al steeds meer gecommuniceerd.
10. Met THEO hebben we een modernere manier gevonden om alle spelers en speelsters te monitoren.
11. Er is (binnen datzelfde THEO) de mogelijkheid gekomen om wedstrijden snel en simpel te evalueren voor de coaches, waardoor makkelijker is te zien waar de behoefte ligt waar het gaat om de trainingsinhouden.
 
Waar dienen we rekening mee te houden binnen de jeugdopleiding?
 
Kinderen hebben steeds meer prikkels, waardoor ze minder buiten spelen dan in het verleden. Daardoor biedt de hockeytraining vaak de enige echte vorm van beweging en motorisch handelen. Als je dan van jongs af aan alleen maar aandacht besteed aan hockey an sich, kun je wachten op blessures tijdens de groei spurt.
 
Wat zit er nog aan te komen?
Graag zouden we toe willen naar een situatie waarbinnen cognitieve training*, in combinatie met deliberate** en random practice*** de manier wordt om technische en tactische vaardigheden aan te leren. Tevens willen we door meer data te verzamelen van iedere speelster en speler komen tot een systeem waarbinnen we makkelijker kunnen zien wie wat nog zou moeten leren.
 
*Cognitieve training
Trainingsmethode waarbinnen je keert te weten wat er in je omgeving gebeurd, waardoor je makkelijker oplossingen kunt bedenken aan en van de bal.
 
**Deliberate practice
Doelbewust oefenen, waardoor je beter technische vaardigheden aan kunt leren.
 
***Random practice
Oefenen in allerlei situaties, waardoor de combinatie tussen de aangeleerde technische vaardigheden en het bedenken van oplossingen makkelijker wordt.

Tot langs de lijn!

Eric Fintelman
Technisch ManagerSponsors
Agenda


Steun de club en boek je vakantie via Booking.com


Zoeken
Vandaag jarig
Lindsey van Dekken
Renske Hilhorst
Tijn Hol
Anique Koppen
Joyce Mallant
Laura Marell
Fiona Merckx
Valerie Roskam
Sophie Venema