Header_1920_04.jpg Header_1920_07.jpg Header_1920_11.jpg Header_1920_08.jpg Header_1920_03.jpg Header_1920_05.jpg Header_1920_10.jpg Header_1920_01.jpg Header_1920_02.jpg Header_1920_06.jpg Header_1920_09.jpg
Nieuwsafbeelding

Positieve uitslag coronatest? Meld dit via [email protected]!

14-10-2020  | 


Landelijke maatregelen per dinsdag 16 maart - UpdateBeste leden, ouders en vrijwilligers,Persconferentie 8 maart 2021

Maandagavond 8 maart liet het kabinet weten dat de huidige lockdown in ieder geval verlengd wordt tot en met 30 maart. Wel vindt er met ingang van dinsdag 16 maart 2021 een kleine aanpassing plaats voor de senioren van 27 jaar en ouder. Vanaf deze datum mogen zij in groepjes van maximaal vier personen trainen, mits zij onderling 1,5 meter afstand houden.


Samengevat gelden voor de buitensport de volgende regels:

 • (Jongste) jeugdteams mogen zonder beperkingen trainen en intern binnen de vereniging onderlinge wedstrijden spelen. Zij mogen geen competitie spelen.
 • Jongeren en jong volwassenen t/m 26 jaar mogen in teamverband trainen en binnen de vereniging onderling wedstrijden spelen. Zij mogen geen competitie spelen.
 • Senioren van 27 jaar en ouder mogen tot 16 maart alleen in groepjes van maximaal twee en met anderhalve meter afstand trainen. Vanaf 16 maart mogen zij trainen in groepjes van maximaal vier personen. Zij mogen geen onderlinge wedstrijden of competitie spelen.
 • Topsporters mogen wel trainen en competitie spelen. Sinds 8 december vallen spelers en speelsters uit de beide Hoofdklassen onder deze benoemde groep topsporters. Dit betekent dat Hoofdklasseteams wel, onder strikte voorwaarden, weer mogen trainen en competitie spelen.


Uitgebreide informatie over de protocollen tijdens het sporten lees je in het protocol verantwoord sporten dat door NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden is opgesteld.


Stand van zaken competities 2020-2021

Tijdens deze persconferentie werd wederom duidelijk dat het spelen van competitiewedstrijden in elk geval tot eind maart niet tot de mogelijkheden behoort. De KNHB heeft eerder al aangegeven dat het, om de competities in het normale format uit te spelen, cruciaal was dat deze per half maart 2020 gestart zouden worden. De maatregelen waarmee we nog steeds te maken hebben, maken dit helaas niet meer mogelijk. In een update van de competitieleiding lees je wat dit betekent voor het competitieverloop 2020-2021. Ga naar update KNHB.


Positieve uitslag coronatest?

In geval van een positieve uitslag coronatest; laat dit de club altijd weten via [email protected]


Tijdelijke aanpassing m.b.t. ingang sportcomplex.

Ingang veld 1/grasveld Eemnesserweg blijft voorlopig gesloten.


Laren en Corona

We vinden het fijn dat vooralsnog onze jongste jeugd en junioren voorlopig nog mogen blijven trainen en onderling wedstrijdjes spelen. Om nu ervoor te zorgen dat onze club ook de komende tijd een veilige plek blijft, plaatsen we hieronder samengevat de belangrijke regels en afspraken op een rij.


We hopen natuurlijk dat iedereen zich goed aan alle maatregelen houdt. Op de club blijven de volgende maatregelen voor 1.5 meter afstand, looproutes en hygiëne onverminderd van kracht. Daar komen nog steeds vanuit NOC*NSF, KNHB en gemeente en overheid nog steeds aanvullende maatregelen bij. Om voor iedereen duidelijk te maken hoe wij op de club omgaan met de maatregelen is het Laren Covid-19 protocol opgesteld. Dit protocol vind je onderaan dit bericht als bijlage.


Daarnaast geldt onverminderd: Was je handen regelmatig, schud geen handen en houd afstand. En houd je aan de regels. Alleen op die manier kunnen we in elk geval met elkaar blijven hockeyen, al is dat dan voorlopig zonder publiek.Heb je nog verdere vragen, mail naar [email protected]


———————Dames 1 (hoofdklasse)Clubhuis

 • Het clubhuis is gesloten, net als het terras en de buitenbar.
 • Kleedkamers zijn dicht net als alle de ruimtes voor teambesprekingen.
 • Alleen WC buiten (beneden) is toegankelijk (ga zo mogelijk thuis naar de WC).Training en wedstrijd

 • Voor iedereen van 27 jaar en ouder geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen (in vaste samenstelling op een 4-de veld). Dit geldt vanaf 16 maart. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
 • Voor jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar geldt dat trainen in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club is toegestaan.
 • Ouders/toeschouwers zijn helaas niet welkom bij trainingen en onderlinge wedstrijden. Ook door de gemeente zal hier streng op worden gehandhaafd!
 • Personen die tijdens een onderlinge wedstrijd of training een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer, coach of spelbegeleider/scheidsrechter, mogen gedurende het uitoefenen van die functie aanwezig zijn. Zij moeten na het uitvoeren van de functie het Laren sportcomplex zo snel mogelijk verlaten.
 • Als je klaar bent met trainen of de onderlinge wedstrijd, verzoeken we je direct (via de juiste weg) naar huis te gaan.
 • Voor onze g-hockeyers gelden mogelijk aangepaste maatregelenHandhaving en naleving

Bij elk team vervult de manager automatisch de rol van corona-handhaver. Dit betekent dat deze zijn/haar eigen team zal aanspreken op strikte naleving (indien nodig) van afgekondigde maatregelen conform protocol.Overige punten

 • Houd je aan algemene afstandsregel van 1,5 meter.
 • Geregeld handen wassen.
 • Gebruik je eigen bidons.
 • Leen geen hockeyballen of kleding van elkaar.
 • Houd je aan de routing per veld (zie hiervoor ook plattegrond Laren Covid-19 protocol).
 • Vermijd drukte.
 • Blijf thuis als je je niet goed voelt (doe dit ook in geval van een huisgenoot).
 • Elkaar niet opjagen of rennen en vermijd ook onopzettelijk contact.
 • Ouders hebben door de week exclusief toegang tot het Laren complex ingeval ze ALLEEN in de hockeyshop attributen willen ophalen of kopen.
 • Ook is het toegestaan kort aanwezig te zijn bij de keeperstraining van de jongste jeugd i.v.m. aankleden. Wel dient men hierna z.s.m. het terrein weer te verlaten.
 • Alle regels gelden tot nader order en kunnen/zullen worden bijgesteld/aangepast indien vereist/noodzakelijk.Vijf belangrijke punten om te blijven onthouden:


 1. Blijf up to date

De regelgeving rondom corona is continu aan verandering onderhevig. Houd daarom de LMHC website en het Laren Covid-19 protocol goed in de gaten i.v.m. aanpassingen; beide worden voortdurend bijgewerkt.


 1. Thuisquarantaine

Ben je buiten Europa of in een risicogebied op vakantie geweest? Blijf uit voorzorg na terugkomst thuis in quarantaine conform de richtlijnen. Check of jouw vakantieland of -regio binnen het risicogebied valt en houd updates in de gaten.


 1. Gezondheidsklachten

Ook als je klachten hebt, blijf thuis. Sla de training of oefenwedstrijd over en spreek elkaar gerust hierop aan. Zo voorkomen we besmettingen en kunnen we allemaal veilig op de club blijven hockeyen en elkaar ontmoeten.


 1. Positieve test

Bij een positieve uitslag van de Covid-19 test van één van onze leden vragen we om een mailbericht hierover te sturen aan het bestuur. Doe dit aan Stijn Eijkman (beheerder Laren Covid-19 protocol) via: [email protected]. Laat daarin weten wie besmet is en wanneer diegene voor het laatst op de club is geweest. In onderling overleg met de Medische Commissie zal afhankelijk van de situatie worden vastgesteld wat de eventuele vervolgstappen zijn. Dit zal gebeuren op vertrouwelijke basis.


Opm. Kinderen onder 13 jaar behoren tot de zgn. categorie 3 (= overig) en kunnen blijven sporten en naar school gaan in geval van corona in de klas (bij zowel een medeklasgenoot als leraar). Zie eventueel voor meer informatie de volgende link: https://lci.rivm.nl/Handreiking-contact-en-uitbraakonderzoek-kinderen.


Meer informatie:


 1. Aanmelden voordat je het Laren complex


Voordat je ons complex betreedt zal je je moeten registreren. Dit geldt voor elke dag dat je er bent of komt, en voor iedereen van 13 jaar of ouder. Mocht je hier niet aan willen of kunnen voldoen, dan kan je ons complex helaas niet betreden. Gebruik onderstaande link of lees met je smartphone de QR code af op de posters bij de ingangen van het complex. Bij registratie wordt moment van aanmelding automatisch vastgelegd. Klik hier voor registratie.


Bij deze registratie verklaar je dat je je:

 • Aan de protocollen en de huisregels van Larensche Mixed Hockey Club (LMHC) conformeert,
 • Geen Covid-19* gerelateerde gezondheidsklachten hebt, geen huisgenoten met dergelijke gezondheidsklachten hebt en 10 dagen voor registratie niet in contact geweest bent met personen met dergelijke klachten,
 • de 10 dagen voorafgaand aan de registratie niet in een risicogebied (Rood of Oranje) geweest bent,
 • 1.5 meter afstand houdt tot personen die niet tot je huishouden behoren.


Laren spelers/speelsters hoeven zich niet te registreren in geval van:

 • Een wedstrijd met DWF (dit geldt ook voor de spelers van het bezoekende team).
 • Een reguliere (instuif)training doordeweeks of in het weekend (dit geldt ook voor de vaste trainers).Meer informatie:Nog vragen? e-mail naar [email protected]Met sportieve groet,


Bestuur, TC en Jeugdtafel
Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuwsSponsors
Gerelateerd nieuws
D1 - Kampong
donderdag 15-4 thuis om 20:30 info
Agenda
19-4 Overleg TC


Steun de club en boek je vakantie via Booking.com


Zoeken
Vandaag jarig
Evie Baltus
Boet Olthoff
Russell Reid
Bibi Wiersma